Ano, je to tady! Druhý ročník splouvání zrádných vimperských vod se blíží. Tentokrát se pouštění lodiček bude konat ve čtvrtek 30. srpna od 16:00 hodin. Opět je to týmová práce rodičů i dětí. Musíte vyrobit lodičku, co propluje obtížné peřeje, nezpomalí na “voleji” a překoná i “vimperské Niagary”! Všichni již víme, že to nebude žádná legrace. ÚV KSV (Ústřední Výbor Kontroly Splouvání Volyňky) stále váhá, zdali start posune až pod první niagárský vodopád či zachová trasu minulého ročníku. O konečném rozhodnutí Vás budeme informovat všemi dostupnými informačními kanály.

Stále platí – odměnou bude dobrý pocit a ochutnávka dobrot všeho druhu při pikniku v trávě. Tímto Vás vyzýváme, přineste cokoliv, co by mohlo ostatním chutnat :-)!

Kde

Na místním veletoku Volyňka ve Vimperku. Nástup lodiček na vodu je u mostu v parku “u Jamrů”.

Co s sebou

Děti, vezměte rodinu a přátele, lodičky všeho druhu a kvality, nějakou buchtu, koláček či mls, trochu pití. Taky se možná rodiče namočí při záchraně lodiček, tak jim přibalte něco na převlečení. Kdo je chabrus na spodek, přibalí si piknik dečku :-).

Doporučení

Na základě zkušeností z prvního ročníku doporučujeme při konstrukci lodě dbát na stabilitu. Nedoporučujeme plachty z papíru. Je potřeba využívat jen kvalitních materiálů. A tatínkové nezapomínejte, že jde o prestiž celé rodiny – vyplatí se investovat dostatek času do kvalitní přípravy a precizní realizace!

Ceny

Autoři všech lodiček, které v pořádku doplují do cíle (co to znamená, rozhodne odborná porota), čeká sladká odměna!

Extra výzva pro dobrovolníky

Kdo má čas a chuť, přijďte dříve a pomozte nám řeku vyčistit. Sejdeme se již ve 14:30 a projdeme řeku, sesbíráme odpadky.

Extra výzva pro dámy

Vyhlašujeme vnořenou soutěž o nejlepší módní doplněk. Dámy, slečny, maminky (kombinace se nevylučuje:-) ), vezměte si módní doplněk dle vašeho gusta. Nejlepší, nejoriginálnější módní doplněk bude vyhodnocen naší nezávislou porotou a čeká na Vás sladká odměna!

Tak ve čtvrtek 30. srpna v parku. A nezapomeňte, Vimperk ŽIJE! Více na vimperkzije.cz

Trocha vzpomínky na minulý ročník zde:
http://www.vimperk.eu/index.php/vimperk/102-zpravy/12492-pousteni-lodicek-je-minulosti