V rámci akce Zažít Vimperk jinak můžete zažít „sněz, co můžeš“ trochu jinak – „dej, kolik můžeš“. Výhodou je, že při této obměně necítíte nepříjemný tlak v oblasti břicha, ale hřejivý pocit v okolí srdce. Princip je jednoduchý – přineste každý svou oblíbenou pochutinu v co největším množství a darujte ji našemu charitativnímu bufetu. Přinést můžete cokoliv (spíše slaného) – chlebíčky, jednohubky, saláty, sýrové šneky, pizzu, nakladačky, slaný koláč, domácí chléb – zkrátka cokoliv Vás napadne. Ostatní návštěvníci bufetu si následně mohou Váš výtvor za libovolnou částku koupit a zkonzumovat. Výtěžek z prodeje pochutin bude prostřednictvím Šumavy na nohou darován na sbírku pro osmnáctiletou Aničku z Vimperka, která nemůže v důsledku svého postižení chodit a „klasický“ invalidní vozík je pro ni nevhodný. Potřebuje proto speciální vozík s motorovým pohonem, na kterém může pololežet a který bude pro její blízké snadněji ovladatelný. A tak Vás všechny vyzýváme – pečte, smažte, míchejte, vařte, gratinujte, dušte, zapékejte, uďte, nakládejte, blanšírujte… – a podpořte nejen jídlem, ale i jeho nákupem náš charitativní bufet!
2 měsíce zpět
V pondělí nás pro velký zájem čeká repete povídání Ondry Předoty o Pacifické hřebenovce. Tentokrát od 20:00. Doporučujeme rezervaci míst v Café Mráz předem ☝️ ... Zobrazit víceZobrazit méně
- Likes: 2
- Shares: 0
- Comments: 0
2 měsíce zpět
Děkujeme všem vystupujícím i návštěvníkům včerejší PechaKucha Night, bylo plno a atmosféra byla skvělá! ... Zobrazit víceZobrazit méně
2 měsíce zpět
Za tři a půl hodiny startujeme!
Prosíme, nenechte se uchlácholit názvem prostoru, kde se PKN odehraje - "výtopna" - a oblečte se teple, bude tam, jako bychom byli venku!
Těšíme se moc! ... Zobrazit víceZobrazit méně
2 měsíce zpět
Posledním dnešním vystupujícím na PechaKucha Night je sládek strakonického pivovaru Vlastimil Matej. Má rád pivo a strakonický pivovar. Narodil se ve Vimperku, ale své první pivní lahve zařadil do své sbírky až během mládí prožitého nadohled strakonického pivovaru. Už pár let je hrdým občanem Budilova. Během brigády ve strakonickém pivovaru dospěl k tomu, že je skvělé nejen pivo pít, ale i být u jeho výroby. A proto po studiu VŠE ještě dálkově vystudoval střední školu potravinářských technologií a díky tomu může dělat to, co ho baví, a s lidmi, které to taky baví. ... Zobrazit víceZobrazit méně