Přípravy na Zažít Vimperk jinak jsou v závěrečné fázi. Přinášíme ochutnávku toho, na co se lze těšit. Nicméně stále ještě hledáme dobrovolníky na různá stanoviště, třeba můžete pomoci právě Vy!

Co by se nám opravdu hodilo

– Hledáme šikovného DJ, který zajistí hudební pohodu pro náměstí U Jelena a přilehlé ulice. Zajistíme ozvučení, poplatky u OSA. Potřebujeme, aby DJ pouštěl hudbu a udržoval vše v běhu od 9:00 do 18:00.
– Máte chvilku a chcete pomoct s výrobou minigolfu? Ozvěte se nám.

Fitness OPEN DAY v rámci akce “Zažít Vimperk jinak”

Fitness Centrum Vimperk “Move to live” má pro návštěvníky připravené sportovní akce, které budou probíhat na improvizovaném venkovním hřišti (parkoviště před fitness, bývalá tržnice) a ve cvičebním sále fitness.
V těchto prostorách si budete moct na vlastní kůži vyzkoušet různé skupinové cvičební lekce, které jsou ve fitness standardně nabízeny. Hned ráno Vás uvítá Petra Hříbalová svým “namaste” a jógou. Následně Vás čeká “tabata” – intenzivní intervalové cvičení, “TRX” – posilování a tvarování vlastní vahou pomocí závěsného systému, “Bodyforming” – zpevňování a tvarování postavy s lehkou zátěží, “Dance” – taneční lekce a “Piloxing” – spojení pilates a boxu.
Pro zájemce a zájemkyně o posilování či cvičení samostatně bude přímo ve fitness k dispozici trenér, který s Vámi projde všechny cvičební a posilovací stroje. V případě zájmu s Vámi prodiskutuje základní informace o jídelničku a nastavení optimálního cvičebního plánu. Všichni sportovci, kteří se aktivně zapojí, dostanou proteinový nápoj zdarma.
Pro ty méně nadšené sportovce má fitness v nabídce možnost využití sauny a vyzkoušení si jejích blahodárných účinků na vlastní kůži. Na milovníky a milovnice slunce čeká solárium Ergoline, osázené kolagenovými lampami. K dispozici je i výběr solární kosmetiky.
Na venkovním hřišti bude k vidění vystoupení tanečních kroužků, a to jak malých, tak i starších tanečnic. Zároveň bude probíhat soutěž ” O nejmenšího nejlepšího sporťáka” . Jedná se o soutěž ve sportovních disciplínách na několika stanovištích.
Motto dne: ” Někdy nejde o zdraví nebo svaly. Někdy je to prostě jen TERAPIE.” Těší se na Vás celý fitness tým 🙂

Lezecká stěna

Na náměstí U Jelena bude lezecká stěna. Vybavení pro malé i velké lezce je připraveno. Stejně tak zkušený a ochotný personál, který se bude starat o Vaše bezpečí na lezecké stěně. Tak přijďte zažít Vimperk jinak a vyzkoušet si lezení. Mimochodem, vše zdarma díky Strojírnám Vimperk!

Hudba a tanec

Na horním náměstí u Pizzerie Marco a kavárny Ve Skále budou dvě pódia, na kterých se budou od 11:00 až do půlnoci střídat umělci místní i z daleka. Můžete se těšit na kapelu Jazzika z Kaplice a její živý jazz, swing a evergreeny, The Plumpies – mladé hudebníky z Českých Budějovic s pop’n’roll, taneční vystoupení Čhave Devlester, Martinu Pivoňkovou a Davida Holce, Brnky Boys, divadlo Půlnoc a pohádku O Perníkové chaloupce, harfenistku Janu Kazdovou, Veroniku Spiegelovou a Václava Dufka. Akcí bude provázet DJ Míra Hokeš.

RC Modely

V RC Offroad Trial Vimperk pro Vás připravili testovací trať. Využijte jedinečné příležitosti, kdy Vám umožní řídit jejich RC modely (což se dosud nepodařilo leckteré jejich manželce:-)) a vyzkoušejte, co všechno tyhle zázraky na čtyřech kolech dokážou projet. Pozor, tato atrakce může být návyková!

Dále se můžete těšit na vystoupení gymnastek Vimperk a jejich “trénink” v ulici 1. máje, lezení na basy od piva, cyklojízdu zručnosti, vaření s místním gastroguru Karlem Harazimem a mnoho dalších aktivit.

Kompletní časový plán již brzy. Sledujte nás na www.zazitvimperkjinak.cz a Facebooku fb.com/vimperkzije.

Chcete-li se zapojit nebo se dozvědět více, kontaktujte pořadatele na e-mailu info@vimperkzije.cz nebo telefonu 736 776 432 (Petr). Poslední setkání dobrovolníků před konáním akce je tuto neděli 10.9. v 17:00 na Vodníku ve Vimperku.